Malaga - Augusti 2011

En veckas semester i Malaga under sommaren för att försäkra sig om sol och värme är inte fel. Vi bodde de först nätterna på Solymar för att hålla nere kostnaderna, och fick superpriser på Malaga Centro under veckodagarna. Flög gjorde vi med Ryan Air för cirka 800 kr per person tur och retur direkt från Göteborg City Airport till Malagas.

Boende:
Hotel Solymar, Ferraz nº 34, Carretera de Cadiz, 29002 Málaga, Spanien
Salles Hotel Málaga Centro, Mármoles, 6, Malaga Centro, 29007 Málaga, Spanien

Från Wikipedia:

Málaga är en hamnstad på Costa del Sol (Spanska solkusten) och huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Den är Spaniens femte största stad med nästan 600 000 invånare. Staden ligger praktiskt taget på mitten av Costa del Sol. Málaga är inte någon turistort i den bemärkelsen att den inte har många hotellplatser att erbjuda, men det är den den enda storstaden på kusten och har ett rikt affärsliv, till exempel finns varuhuskedjan El Corte Inglés där.

Många länder har beskickningar i Málaga; här finns bland annat det svenska konsulatet. Staden har två floder: Guadalmedina delar stadens centrum i två delar, och i de västra stadsdelarna mynnar provinsens största flod Guadalhorce ut. Stadens modernare delar ligger på högra sidan av Guadalmedina-floden, medan Málagas historiska centrum och den gamla staden finns på vänstra sidan. Förutom från hamnen och området för fartygsbyggande får Málaga sin försörjning från järn-, stål- och metallindustrin. Málaga har även livsmedelsindustri. Vingårdar finns runt omkring staden och producerar vin av hög kvalitet.

Tjurfäktningsarenan i Malaga var en varm men än så mäktig upplevelse för den som inte beskådat tjurfäktning tidigare.Tjurarna i väntan på sitt ödePersonalen rider in för ytterligare en dags arbete.Spanjorerna själva var tokiga i tjurfäktning och tjoade och tjimmade under hela uppvisning: "Arriba, Olé!".
Närkamp!Tjuren spetsas med spjut och blir snabbt "groggig".Matadoren visar upp sig och tackar den goda publiken.Möjligheten att se spektaklet gratis fanns om man bodde i de närliggande höghusen.

Fullsatt.Hotellrummet var mycket fint!Badkar med dusch.Finns det någon Nordeurope som vet hur man använder en bidé?På hotellet fanns även en trevlig takterrass......med tillhörande pool.Gym fanns tillgängligt för den som inte var på semester.Intill......receptionen på hotellet.

Grym frukostbuffé med Cava för den som ville ha det.Bygga å greja.På vägen mot Gibraltar skymtade den uppmärksamme liftar. Körsträckan var drygt en timma enkel väg.Gibraltar börjar närma sig.

Enklast var att parkera bilen i Spanien och gå över flygplatsövergångsstället för att komma in i Gibraltar.

I Gibraltar betalar man helst sin mycket billiga dryck med pund.På väg upp i den obligatoriska skyliften, dit kön var mycket lång. Rekommenderas att göras tidigt på dagen.Äntligen ser vi vad vi har varit ute efter under hela resan, Gibraltaraporna.

Lyxkryssarna besöker gärna Gibraltar.Mmm, chips!Mamma med apbäbis.En grävmaskin som har svårt att ta sig förbi bommen.Tillbaks till Malaga.Den stora katedralen i Malaga är ett imponerande konstbygge.En innegård vid Picassomuseet. Det var här i Malaga som han föddes!

En innegård i borgen Alcazaba som fanns beläget högt på en kulle.Bilder fotade ut över staden från Alcazaba.En mysig tant vattnar sina blommor i en trevlig gränd i ett skymningens Malaga.Katten tittar med stora ögon på när herren äter sin pizzaslice.Flygplansvinge fotad under hemfärden.Det hölls en stor stadsfestival de första dagarna som vi spenderade i Malaga.Med bland annat flickor i flamencoklänningar.Mitt bitt!

I samband med festivalen fanns det en nöjespark man kunde besöka där det i huvudsak fanns fulla unga spanjorer.Det finns även badstränder i Malaga. Kanske inte av högsta kvalitet men med gratis duschar och allt man kan begära.

Duvorna svalkar sig i augustivärmen!Och här var resan avslutad!


Åter till startsidan!