Antiken och behagets Rom - Oktober 2012

En lång weekend i Rom tillsammans med företaget jag arbetar på, dvs en klassisk konferensresa. Flyget gick direkt från Göteborg, Landvetter till Roms flygplats Fiumicino med Norwegian Air. Bodde gjorde vi på hotel Midas, ett typiskt konferenshotell en bit ifrån centrum.

Boende:
NH Midas, Via Aurelia, 00165 Rome, Italien
Från Wikipedia:

Rom (latin och italienska Roma, namnet eventuellt av etruskiskt ursprung) är huvudstad i Italien och var även huvudstad i det Romerska riket under antiken. Rom är huvudstad i regionen Lazio och huvudort i provinsen Rom. I Rom ligger även Vatikanstaten, centrum för Romersk-katolska kyrkan. Rom har 2,777,979 invånare (September 2011). Rom kallas sedan antiken urbs aeterna, "den eviga staden"; vanligare är dock det mer anspråkslösa urbs Roma, "staden Rom", och ibland endast urbs.Delar av det gamla romerska Forum Romanum imponerar med tanke på sin ålder.Gemytligt torg i närheten av Forum Romaum.Detta är inte Colosseum. Vad det är vet jag dessvärre inte.Sidan av Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II, eller bara Vittoriano, även känd som den okände soldatens grav.Trapporna upp till Piazza del Campidoglio, varvid ett flertal museer med historisk anknytning låg. Ett besök rekommenderas.Det gamla och nya Rom.Överallt slås man av denna fantastisk arkitektur.

Vittoriano.

Även Napoleon har lämnade avtryck i Rom.Härlig restauranggata.Den berömda spanska trappan. Full med folk, enbart spanjorer ;)Pubkvarteret Trastevere är ett måste för den törstige. Full med småbarer som höll öppet sent in på småtimmarna.

Panini med bland annat kronärtskocka som fyllemat.

Populärt ställe.Här dias enligt sägnen Roms grundare Romulus och Remus.Mönsteret känns igen.Medusas fula nuna.

Druid?

Till hästs!Lämningar efter en bamsestaty.

En ap.Vittoriano igen!Nice träd.Blev dessvärre inget besök här.......och här traskar personalen hem från jobbet.Ingången till Vatikanen och Sankt Peterskyrkan.

Riktigt nice jazzklubb. Pianisten var finne.

Den obligatorisk fotografering av Fontana di Trevi undslapps inte.Ordningsmakterna infinner sig.Hus i massor.Colosseum var mindre än väntat.Mera Colosseum och gladiatorspel.

Fina orangea hus.

Romarrikets utbredning vid olika tidpunkter.

Mer gammel sten.

Forum Romanum på italienska är uppenbarligen Foro Romano.Brum!Hejdå Rom! Kan verkligen rekommendera ett besök för den som inte har varit där!

Åter till startsidan!