Paris - November 2009

Till Paris for jag och två vänner för att besöka två studiekamrater som spenderade ett år i Frankernas land. Flög gjorde vi direkt med Ryan Air från Skavsta, Nyköping, till Beauvais, Paris. Boende löste studiekamraterna som hade studentrum på skolan där vi kunde sova gratis, gästvänligt men obekvämt.

Boende:
Ecole Centrale Paris, Grande voie Vignes, 92290 Châtenay-Malabry, Frankrike
Från Wikipedia:

Paris är huvudstaden i Frankrike. Staden är belägen vid floden Seine och grundades av romarna under namnet Lutetia. Paris utgör ett eget departement i regionen Île-de-France. Staden delas in i 20 arrondissement. Paris innerstad har cirka 2,2 miljoner invånare och med förorter över 11 miljoner invånare. Paris är ett av världens viktigaste affärs- och kulturcentrum. Som en av de mest betydelsefulla globala städer är Paris även ett viktigt politiskt, teknologiskt och konstnärligt centrum, samt ansedd som modets och gastronomins huvudstad. Paris besöks årligen av över 30 miljoner utländska turister, vilket gör staden till en av Europas mest besökta städer.

En bild över Louvren, där många konstskatter finns samlade......så som Venus från Milo, som dateras till 130 år f.Kr.En himla massa folk är det förstås.Tornet La Colonne de Juillet vid Place de la Bastille. Påminner om Berlins kanske mer berömda Siegessäule.Uppmaningar om att man bör göra något, typ strejka eller demonstrera. Vilket fick uppleva en dag då kollektivtrafiken inte fungerade en dag.
Här vilar en av Europas största fältherrar, den store kejsaren Napoleon I.

Utsmyckning på Arc de triomphe de l'Étoile.Fotbollsmatch mellan Paris St Germain - OGC Nice. Matchen slutade 0-1. Marijuanarökandet och doften på läktaren var extremt tung!Katedralen Notre Dame, kanske mest känd för Disneyfilmen med Quasimodo.Invärtes.

Kanaler och delar av Seine
slingrar sig genom Paris.Louvren från andra perspektiv.Akrobatiska gatukonstnärer underhöll strosande fransoser.Grabben på denna bilden hade bollkänsla vill jag lova!Vid Basilique du Sacré-Cœur har man en fantastisk utsikt över staden. Byggnaden ligger på Paris högsta punkt.

Familjebil.Den vanliga storstadschargongen finner man även i Paris.Fler bilder från fotbollsmatchen.

Paris största landmärke besökte vi också, Eiffeltornet by night!"Away we go."För att träffa Disneyflickorna!Inne i Louvren.Massa gammel konst.

Den berömda Mona Lisa poserade fortfarande med sitt gåtfulla leende.Den första bak-och-fram-tavlan jag beskådat såg jag i Paris. Rolig idé!Åter till startsidan!